Er Michael Jackson Nation of Islams nye “Pinnochio”?

(05/01-2004)- Det forlyder nu, at Michael Jackson styres af den meget kontroversielle sekt, Nation of Islam. Påstanden er kommet efter Michael Jacksons officielle talsmand sagde op “på grund af strategiske forskelle.” Flere af Michael Jacksons nærmeste opfatter ham næsten som taget til fange af sekten. De mener, at sekten har overtaget flere af de juridiske og finansielle opgaver, efter Michael Jackson for få uger siden blev arresteret.


En af sangerens ansatte har til New York Times udtalt, at gruppen “helt har overtaget og har fuld kontrol over” sangerens affærer. “De har bl.a. overtaget kontrollen med finanserne og bestemmer nu, hvem der får betaling. De arbejder også fra advokat Geragos kontor. De fortæller ham faktisk, hvad han skal gøre.”

Nogle kilder henviser til, at Michael Jackson nu bor i et hus i Los Angeles med andre af sektens medlemmer og har afgivet løfte om aldrig mere at vende tilbage til sin Neverland ejendom. En kilde mener at de faktisk hjernevasker ham ved at give ham et indtryk af, at de kan kontrollere alting. De ved jo, at mange frygter sekten.

Der er samtidig kommet nyt om, at stjernen skulle have sat Neverland Parken til salg for en pris på 22,5 mio $ (ca. 125 mio kr.), omend flere eksperter mener, at ejendommen mere realistisk har en værdi i nærheden af 13 mio $. Stjernen skulle angiveligt have købt en ejendom i Tuscany Valley i Californien. Neverland Parken menes at koste op mod 3 mio $ i driftsudgifter.

Gruppen har afvist, at de overhovedet skulle have kontrol over stjernens affærer: – Nation of Islam har tilkendegivet, at vi ikke har nogen officiel forretnings- eller professionel relation med Hr. Michael Jackson. Vi tager blot del sammen med tusinder af andre i at ønske ham alt godt.

Jacksons advokat nægtede dog at afvise, at sangeren havde forbindelser til sekten.Flere forventer nu, at den tidligere talsmand, Stuart Backerman, vil blive brugt af anklagemyndigheden som vidne i sagen, der starter her i begyndelsen af året. (Henrik Blunck)

Cyril Malka