Kristas far vil have sin datter hjem

Odense (10/06-2003) – Kristas far, Robert Christensen, har nu fået nok af, at de ansvarlige myndigheder i århus ikke svarer hans henvendelser, ikke fortæller forældrene om Kristas flugtforsøg, gøren og laden, men til gengæld forhandler med Hørhavesekten, som eksperter ellers mener har en skadelig indvirkning på pigen.


Siden hun var 14 har Krista været under indflydelse af Uffe Hove og hans Emmenkaya-orden også kaldet Hørhavesekten. Uffe Hove sidder fængslet for vold med døden til følge, men ikke desto mindre styrer han stadig sine tilhængere – deriblandt den 17-årige Krista.

Tilsyneladende er Leif Gjørtz Christensen, chef for familieafdelingen i århus kommune, af en anden mening end flere eksperter. Som ansvarlig for Kristas behandling og frigørelse fra sekten har han endnu intet foretaget sig, og han har åbenbart vigtigere ting at tage sig til end at svare en frustreret far, der frygter for sit barns mentale sundhed.

Derfor har Robert Christensen nu skrevet til Leif Gjørtz Christensen og bedt ham udlevere nødvendige informationer, sagsakter m.m. Folkeregisteret i Odense og Odense kommune har fået besked om, at Kristas adresse nu er hos faderen.

Læs mere i næste nummer af et-sect-era, der udkommer på den 16. juni 2003. (Britt Malka)

Cyril Malka