Tre års fængsel for voodoo-mord

(28/02-2003) Mineapolis (USA) – En mand fra Minnesota, Brent A. Thompson, er blevet idømt tre års fængsel for at deltage i et voodoo-ritualmord på sin onkel, Mark Foster (45 år gammel), i 1997. Onklen var apoteker og påstod at være en voodoo ypperstepræst.


Straffens mildhed skal blandt andet ses i lyset af, at både offerets datter og offerets søster bønfaldt retten om en mild dom.

Brent Thompson indrømmede at have transporteret offeret og morderen, Gregory Friesner, til og fra gerningsstedet, at have smidt mordvåbenet, en pistol, væk samt at have løjet over for politiet for at få dem af sporet.

Thompsons familie betegnede ham som en usikker overvægtig unge mand, som blev udnyttet af en besynderlig, karismatisk og rig onkel. Denne udnyttede sin nevøs lave selvværdsfølelse og helbredsproblemer til at manipulere ham til at komme i sin sekt.

Ifølge myndighederne var Foster selvmordskandidat, og han planlagde sin død, efter at hans forretning var gået fallit, og efter at han var kommet i politiets søgelys, da han begyndte at sælge narko.

Foster havde planlagt at lade sin sjæl gå over til Friesner, som var hans voodoo-studerende. Han truede med at slå sin nevø ihjel, hvis han nægtede at køre dem.

– Jeg ved, at han ville have gjort stort set alt, hvad min far ville have forlangt, fortalte offerets datter, Angela Foster. Jeg ved, at min far var virkelig syg.

Angela Foster fortalt, at hun allerede havde mistet sin far og ønskede ikke at hendes fætter blev sendt i fængsel. Hendes faster var enig i dette.

Friesner, der var den, der trykkede på aftrækkeren, var ikke så heldig og blev dømt til 10 års fængsel for mord. (Cyril Malka)

Cyril Malka