Retten dømmer adventister til at arbejde om lørdagen

(01/02-2003) Chisinau (Moldova) – Moldovas appelret bestemte, at arbejdere kan blive fyret, hvis de nægter at arbejde på religiøse hellidage.


Retten omstødte en dom fra to lavere instanser, som tvang en togstation til at genindsætte fire Syvende Dags Adventist-arbejdere, som var blevet fyret sidste år, fordi de nægtede at arbejde en lørdag.

Adventisterne mente, at firmaet og regeringen brød religionfriheden ved at beordre dem til at arbejde en lørdag, som er en religiøst påtvunget hviledag.

En talsmand for Syvende Dags Adventisterne, Mihaela Copot, fortalte, at administrationen for Basarabeasca togstation fyrede de fire adventister, fordi de ikke dukkede op på deres arbejdsplads lørdag den 18. maj, hvilken er erklæret som arbejdsdag af regeringen.

Ifølge Copot havde de fire arbejdere bedt om at arbejde søndagen efter, men administrationen afslog forslaget.

Stationens ledelsen fortæller, at adventisterne brød arbejdsloven, hvilken er ens for alle borgere, uanset race eller religion. Arbejdsloven har ikke været ændret siden Sovjetunionsdagene, da Moldova var under Sovjet, og da religionsfriheden ikke var anerkendt. (Cyril Malka)

Cyril Malka