Var Djævelen i vaskepulveret fra Amway?

Stridens æble(09/01-2003) – Som fortalt i et-sect-era nr. 24, blev firmaet Procter & Gamble nødt til at skifte logo, da de i begyndelsen af 1980’erne blev anklaget for at være satanister.


Ifølge firmaet Procter & Gamble blev rygtet genoplivet i 1995, idet det konkurrerende firmas, Amways, sælgere fortalte i e-mails, at dele af Procter & Gambles indtjening gik til sataniske sekter.

Procter & Gamble sagsøgte Amway for bagvaskelse, men tabte. Dette skyldes først og fremmest, at Amways sælgere er selvstændige, og at Amway ikke tager ansvar for, hvad en sælger kan finde på at sige.

Procter & Gamble har appeleret, men dommen blev fastholdt.

Linda Ulrey, talsmand, fortalte, at Procter & Gamble var skuffet over dommen: – Vi mener, at det er forkert, at nogen spreder falske rygter om vores firma, fortalte hun.

Amways talsmand, Michael Mohr, fortalte, at han ikke var forbavset over, at Amway blev frikendt for den latterlige anklage: – Vi har aldrig spredt det rygte. Rent faktisk har vi brugt år på at hjælpe Procter & Gamble med at bekæmpe det. (Cyril Malka)

Cyril Malka