Falun Gong Hacker rammer Hong Kong avis

(03/10-2002) Kinesere, som ønskede at læse den kinesisk avis Ming Pao online, fik sig en overraskelse. Deres browsere blev omdirigerede til en anden webside styret af Falun Gong, der betragtes som en farlig sekt i Kina.


Avisen underrettede de kinesiske myndigheder om hackingen, som foregik på en lokal domæneserver i Kina, men problemet bestod noget tid endnu.

Sekten mistænkes for at have stået for angrebet på navneserveren, men Falun Gongs Hong Kong-talsmand siger, at sekten ikke var ansvarlig for det.

– Blot fordi brugerne blev omdirigeret til Falun Gongs hjemmeside, betyder det ikke, at Falun Gong har gjort det, siger han. Vi tror, at det er andre, der har gjort det. De forsøger at få Falun Gong anklaget for det. I et frit og åbent samfund er der ingen grund til at bruge disse metorder. Falun Gongs talsmand hentyder til, at Falun Gong er forbudt i Kina, men tilladt i Hong Kong.

Det var dog ikke læsere fra Hong Kong eller udlandet, der blev ført fra Ming Paos hjemmeside til Falun Gongs hjemmeside, men kun læsere fra Kina.

Kina forsøger at opløse Falun Gong. Myndighederne har for nyligt fanget 15 mennesker, som er mistænkt for at have brudt ind i et kabel-tv system for at sende Falun Gong videoer i to nordøstlige byer. (Cyril Malka)

Cyril Malka