Fransk sekt rejser til Venus

(04/09-2002) Nantes (Frankrig) – En lille, fransk dommedagssekt mener, at venusboere vil komme og hente dem inden jordens undergang den 24. oktober i år. Tidligere har sektens guru, 36-årige Arnaud Mussy, spået, at verden ville gå under den 24. februar i år. Det gjorde den som bekendt ikke, men det skyldtes udelukkende, at sekten ikke bad godt nok, siger de.


Sekten, som kalder sig “Néo-Phare” (Nyt Fyrtårn), blev grundlagt i 1997 af Arnaud Mussy. Han havde siden starten af 1990’erne beskæftiget sig meget med eksistentielle problemer, liv efter døden, NLP m.m., og begyndte tillige at læse bøger af Paco Rabanne og André Bouguenec. Sidstnævnte er kabalistisk mester og ekspert i numerologi.

Ud fra hans teorier mente Arnaud Mussy at kunne beregne verdens ende.

Tidligere i år har to af sektens medlemmer begået selvmord, fordi de ikke kunne udholde forskellige forhold i Néo-Phare. En mand kastede sig således ud foran en bil, fordi han var adskilt fra sin kone, der ventede tvillinger med guruen.

Forskellige ting i sektens adfærd ledte tanken henimod dommedagssekten Soltemplets Orden, og Néo-Phare har i nogen tid været under politiets bevogtning, uden at de dog kan gribe ind på nuværende tidspunkt. I dag har Arnaud Mussy bekendtgjort, at sekten ser frem til at rejse til Venus, men at de ikke har tanker om selvmord. (Britt Malka)

Læs mere i nr. 20 (16/09-2002)

Cyril Malka