Nayahs unoder

(27/05-1999) – Nayah (hvis rigtige navn er Sylvie Mestres) repræsenterede Frankrig under Det internationale melodi Grand-Prix, den 29. maj i Israel.Hun har i lang tid været den syngende ambassadør for den franske sekt Raël (sektens hjemmeside i flere sprog er www.rael.org.


Denne sekts guru, Claude Vorilhon, autoproklamerede sig selv som: Den sidste messias og Jesu halvbror. Og dette er han blevet siden sit møde med rummænd, som ifølge ham er “vores ægte skabere”.

Nahya påstår at have forladt bevægelsen i 1996, men nægter at besvare ethvert spørgsmål om dette emne, og hun figurerer stadig i L’Apocalypse, sektens officielle bulletin, dateret oktober 1998.

Grand-Prixet foregår i Jerusalem, sektens mytiske sted. I Jerusalem ønsker sekten at opføre en lufthavn for at modtage besøgende “af den tredje type”.

Roger-Ikor, specialist i fransk sekterisme, spørger sig selv, hvorvidt sekten har lavet en telefonisk stemmestorm under den direkte udsendelse af fransk melodi Grand-prix, for derved at få Nahya med til Jerusalem. Der er mange tvivlspørgsmål om Nahya, også hendes alder: 31 år ifølge hendes biografi, 39 ifølge de officielle kilder (L’Express)

Cyril Malka