23 døde i forbindelse med arrest af guru

(19/06-2002) – Cebu (Filippinerne) – Mindst 23 mennesker døde under to skudepisoder foranledigede af arrestationen af en sektleder, Ruben Ecleo Jr., på Filippinerne i går aftes.


Den første skudveksling fandt sted, da sektmedlemmerne forsøgte at forhindre politiet i at arrestere deres leder. Omkring 16 medlemmer af Foreningen af Frivillige Missionærer og en politibetjent døde. To betjente blev såret.

Der var ca. 150 betjente med i razziaen for at arrestere Ruben Ecleo Jr., som er anklaget for at have myrdet sin kone. Sektmedlemmerne tror, at Ruben Eclo Jr.’s far var en reinkarnation af Jesus.

Ligeledes i går skød et medlem af sekten på Ruben Ecleo Jr.’s svigerforældres hus og slog derved fem mennesker ihjel, inkluderet en nabo. Manden blev senere skudt ned af politiet.

Ecleo udtalte til politiet, at han var ked af, at hans medlemmer ikke ville have, at han skulle overgive sig. Idet politiet tog ham ud, bøjede samtlige sektmedlemmer hovedet.

Udover anklagen for at have myrdet sin kone kan Ecleo se frem til en anklage for politibetjentens død, for at have såret to andre samt for ulovlig våbenbesiddelse. (Cyril Malka)

Cyril Malka