Sekt-morder prøveløslades måske

Sharon Tate (1943-1969)(05/06-2002) En dommer har bedt om en ny undersøgelse for at opnå en prøveløsladelse af tidligere medlem af Charles Mansons sekt, Leslie Van Houten. Den nye undersøgelse skal foregå i løbet af denne måned.


Leslie Van Houten har opført sig eksemplarisk i alt den tid, hun har været bag tremmer, hvilket er siden 1969, hvor hun blev dømt til livsvarigt fængsel. Hendes prøveløsladelse er blevet nægtet 13 gange før. Ved seneste afslag var argumentet, at hun havde bedre af at fortsætte i terapi i fængslet.

Leslie Van Houten er nu 52 år gammel, og hun var kun teenager, da hun blev dømt for at have slået Leno og Rosemary la Bianca ihjel. Hun var medlem af Charles Mansons sekt, som, blandt fire andre, også slog skuespillerinde Sharon Tate ihjel i august 1969. Sharon Tate var på daværende tidspunkt 26 år gammel og gravid i 8. måned med sin mand, Roman Polanski. Omkring midnat, den 9. august 1969, invaderede medlemmer af Manson-sekten Tate-Polanski huset og slog alle de tilstedeværende ihjel. Nogle fik 50 knivstik, og Sharon Tate blev stukket i ryggen, i brystet, i nakken og i maven. (Cyril Malka)

Cyril Malka