Jesus er i Siberien

(02/06-2002) – Sergei Torop var betjent i Minusinsk (Rusland) indtil 1989. På det tidspunkt droppede han alt og fortalte, at han var Guds søn. Han kalder sig Vissarion Kristus. Hans bevægelse, “Vissarioniter” eller “Det sidste testamentes Kirke”, har flere tusinde medlemmer, som bor i et stort område i de siberiske bjerge.


Reglerne er strenge. Sekten forlanger streng vegetarisk kost (børn og ammende mødre kan dog være undtaget), penge er forbudt, det er forbudt at have kontakt med den ydre verden, og ligeledes må man hverken ryge, sværge eller drikke alkohol. Sektens medlemmer lever i skoven og lever af bær, nødder og svampe. Sekten benytter sig af en ny kalender, som begynder sit regnestykke den 14. januar 1961, som er Sergei Torops fødselsdag.

Sergei Torop bliver anklaget for hjernevask, charlatanisme og for at være guru for en totalitær og destruktiv sekt. Han selv mener, at udødeligheden er den eneste egenskab, menneskets sjæl er i besiddelse af, men menneskeheden skal lære, hvordan dette kan opnås. Det kan Vissarion lære os. – Der er et sted i Det Ny Testamente, hvor Jesus siger, at der vil komme en tid, hvor han ikke vil tale i lignelser længere. Den tid er kommet. Det er tid for menneskeheden til at se målet med livet, fortæller Vissarion. (Cyril Malka)

Cyril Malka