Endnu en sekt får europæisk hovedkvarter i Danmark

(23/04-2002) Shri Ram Chandra Mission, som er på den franske rapport over sekterne, har flyttet sit hovedkvarter fra Frankrig til det mere gæstfri Danmark.


Sekten har sat sit slot i Jura-bjergene til salg og har nu europæisk hovedkvarter i Bryrup, Jylland. Shri Ram Chandra Mission har gjort sig bemærket i flere lande for at have topfolk højt placeret i det politiske apparat samt i kommunikations- og media-verdenen.

For eksempel tælles nogle af sektens højtstående medlemmer iblandt edb-firmaet Dells overordnede funktionærer eller endda som general-direktør for Internet Related Services i den europæiske komission, som kontrollerer Cyber-kriminalitet.

På grund af holdningen til sekterne i Frankrig, og da sekten er sagsøgt fra flere sider, har man valgt at flytte hovedkvarteret til Danmark, hvor klimaet er bedre for bevægelsen.

Sekten, som har ekstremistiske, højreorienterede hinduistiske synspunkter, har verdenshovedkvarter i Madras, hvor de Tamilske tigre ligeledes har hovedkvarter.

I august i år er det 10 år siden, at sekten kom til landet, men indtil for nyligt var den blot en almindelig afdeling. (Cyril Malka)

Cyril Malka