Korsfæstet for fred

(29/03-2002) -(Mount Pulongbato, Filippinerne) Mens adskillige kvinder messede bønner på latin og Chavacano, den lokale dialekt, blev tre unge medlemmer af sekten Kristo Rey korsfæstet. Hvert år lader nogle mennesker sig frivilligt korsfæste Langfredag for at markere Jesu lidelse og død på korset. En af dette års frivillige, den 24 årlige tømrer Jose Felipe, sagde, lige inden ti-centimers søm blev hamret gennem hans håndflader, at det altid var de civile, der var taberne i en krig. Hans ønske med ofringen var, at syndige mennesker skulle ændre sig, så der kunne blive fred.


Tydeligvis under stor smerte blev de tre mænds kors rejst ved hjælp af nylon tove, hvor de forblev under den stærke sol i en time.

Den katolske kirke ønsker ikke at tilskynde til korsfæstelse eller selvpåførte lidelser, men den fordømmer ikke de mennesker, der udfører disse ceremonier. “Det er deres måde at udtrykke fromhed”, sagde biskop Hernando M. Coronel, generalsekretær for de phillipinske biskopper. (Britt Malka)

Cyril Malka