MILS koncentrerer sig om alternativ medicin

(20/02-2002) Det franske MILS (InterMinisterielle Kamp imod Sekterne) har udfærdiget en ny rapport om sekterne, som er udkommet i går, den 19. februar, men først vitterligt er blevet udgivet i dag.


I denne rapport koncentrerer MILS sig om alternativ medicin og terapier. “Sundhed har altid været et åbent land for sekterne”, og MILS konstaterer, at eksemplerne er mange, hvor syge folk eller deres pårørende bliver udnyttet af sekteriske bevægelser: “Det er svært for omgivelserne, når lidelsen er stor, og sygdommen er uhelbredelig, at holde fast imod de irrationelle pseudo-terapier”, fastlås der i rapporten.

MILS så gerne, at forbrugerne blev bedre beskyttet imod pseudo-terapierne, men det siges, at: “de berørte fags spredning, den manglende organisering, de centraliserede foreninger og endda den manglende definition af psykoterapi komplicerer sagen gevaldigt.”

Som et eksempel på psykoterapis afdrift nævner MILS NLP, som er en “tilfældig blanding af kommunikationsmetoder, hvis videnskabelige grundlag og empiristiske baggrund er svage”. (Cyril Malka)

Cyril Malka