Razzia i Uganda

(20/09-1999) – Uganda – (Kampala). Politiet har i dag (den 20. september 1999) lavet en razzia på en dommedagssekt, som havde ca. 1000 medlemmer. Disse var blevet anklaget for diverse forbrydelser som fx seksuel misbrug og bortførelse.


Tre medlemmer af “World Message Warning Church” blev arresterede i weekenden. Mange medlemmer undslap, men flere hundrede andre, deriblandt en del børn, blev kørt væk af politiet.

Politiet var bevæbnet med lette automatvåben, knipler og tåregas. Alligevel lykkedes det guruens, Bushara, tilhængere at skabe uro, så han kunne undslippe.

Politiet handlede på baggrund af klager. Tilhængerne af sekten var uden en krone på lommen, da de havde givet alt af værdi til Bushara, som forkyndte, at verden skulle gå under den 30. juni. Han havde startet sekten i Lusaka fire år tidligere og flyttede altså til Luwero distrikt i februar sidste år. Kirken forlangte, at tilhængerne solgte alle deres værdier og donerede deres værdier til Bushara.

Status i kirken blev opnået ved medlemmernes bidrag. Det blev tilskyndet tilhængerne, især børnene, at stjæle. Derfor skabte medlemmerne af sekten en del uro, da de var skubbet ud i kriminalitet. Politiet fik beviser for bortførelse af mindreårig, ulovlig tilbageholden og pædofili.

En 15-årige pige fortalte, at Bushara havde misbrugt hende, og at det barn, hun fødte søndag, var hans. (Alderen til giftemål er 18 i Uganda.) Kvinder i lejren var delt iblandt mændene uden beskyttelse imod HIV, som er endemisk i Uganda, eller andre seksuelt overførte sygdomme. (AFP)

Cyril Malka