Kina strammer nettet

(23/01-2002) Ifølge AP beordrede den kinesiske regering i fredags internet-udbydere til at scanne privat e-mail for politisk og andet regeringsfjendtligt indhold. Udbyderne vil blive holdt ansvarlige, hvis sådant indhold ikke bliver fjernet fra deres servere.


Reglerne, som blev postet i sidste uge på Ministeriet for Informations Industris hjemmeside (www.mii.gov.cn/mii), er Beijings seneste bestræbelse på at stramme grebet på det eneste, vigtige medie, som ikke allerede er under statslig kontrol.

Ifølge de nye regler skal udbyderen installere specielt software, som kan scanne og kopiere al e-mail, der er afsendt eller modtaget af hans kunder. De mails, som indeholder “følsomt materiale”, skal overgives til myndighederne.

Iblandt det, der ikke må forekomme i mails, er foruden direkte kritik af staten og forsøg på at vælte det kommunistiske styre, desuden pornografi, etnisk separatisme og “onde sekter”. Sidste kategori dækker først og fremmest FaLun Gong, som blandt andet bruger internettet til at sprede deres budskab. (Britt Malka)

Cyril Malka