600 Jehovas Vidner demonstrerede mod anklager om pædofili

889905_T_E_9moins_20de_20J_E9hovah_20_38_.jpgCa. 600 Jehovas Vidner (politiets tal – ca. 1.000 ifølge sekten) demonstrerede i går eftermiddag foran Statsamtet i Vosges i Epinal (Frankrig) for at protestere imod de anklager om pædofili, som de jævnligt står over for.

Deltagerne påstod, at “de alvorlige anklager om pædofili, som bliver fremsat mod bevægelsen, kun har til formål at misinformere og forhindre, at de kan bygge deres Rigssal i byen”.

Det fortalte Guy Canonici, sektens talsman i Frankrig, til aviserne efter at have været til møde i Statsamtet.

– Det her er bare dråben, siger han. Vi har hørt på denne kritik i årevis, men nu er det for meget, sagde Canonici vredt.

Sektens medlemmers vrede er rettet mod byen Deyvillers’ miljøorganisation “Association de Défense de l’Environnement de Deyvillers” (ADED), som har været aktiv siden 2004 for at forsøge at forhindre, at bevægelsen får bygget en “Rigssal” med 1.500 pladser og 500 parkeringspladser i en landsby, som tæller 1.400 mennesker.

ADED og dens 400 medlemmer havde inviteret Bill Bowen til mødet i går aftes.

Bowen er et tidligere Jehovas Vidne, som blev udstødt efter 43 år i sekten, fordi han satte fingeren på bevægelsens pædofili-problem.

Ifølge ham er der, på verdensplan, cirka 23.000 tilfælde af seksuelt misbrug af børn i sekten.

– Siden første dag har Selskabets ansvarlige nægtet, at der var ofre for seksuelt misbrug. De kender problemet, men nægter at behandle det. De bliver ved med at skjule det. De er onde mennesker. sagde Bill Bowen, formand for foreningen Silent Lambs.

Bowen (51) var Ældste hos Jehovas Vidner og arbejdede i sektens hovedkvarter i New-York.

Han siger, at han har modtaget over 7.000 vidnesbyrd om seksuel misbrug af Vidner rundt om i verden. Han har udgivet ca. 1.000 vidnesbyrder på forenningens hjemmeside.

– Når et katolsk barn bliver misbrugt, kontakter forældrene politiet. Hos Jehovas Vidner skal vi tilkalde de Ældste, som holder proceduren internt. På denne måde siver der ikke noget ud, fortalte Bill Bowen til journalisterne.

– Demonstrationen i Epinal bygger på samme slags intimidering, fortalte han også. Så kan de gøre, hvad de vil.

Selv om de har i fire år ejet et 64 hektar stort område i Deyvillers, har Jehovas Vidner aldrig kunnet udføre deres projekt, da byggetilladelsen er blokeret af kommunen.

Jehovas Vidner forsøgte at få opløst forenningen ADED i 2007 med begrundelsen, at de “førte en systematisk nedgørelseskampagne” ved at føre “diskriminerende udtalelser for at forsøge at stoppe vores Rigssal”.

Sekten fik ikke medhold af retten, som afviste deres klage i maj 2007.

Cyril Malka