Anonymous ikke anonym længere

ch-webscientol-081308-p2_pp_feed_20080813_00_03_08_8381.jpgFor en måned siden lod Eric Szulczewski masken falde.

Den 43-årige konsulent fra Clarendon Hill opgav sit navn til medierne og fortalte, at han var medlem af gruppen Anonymous, som har erklæret krig mod Scientologi.

Anonymous erklærede sekten krig i begyndelsen af 2008 og agtede at stoppe sektens finansielle udnyttelse af dens medlemmer og beskytte udtryksfriheden, en ret, som hackergroupen mener, sekten bryder ved at forfølge dem, der opponerer imod den.

Denne annoncering kom oprindeligt som et svar på sektens forsøg på at stoppe spredningen af en video med Tom Cruise, som roser Scientologi.

Ifølge bevægelsen er denne video beregnet til internt brug, og bevæbnet med copyright-loven har sekten fået bl.a. YouTube og andre sider til at fjerne videoen.

Et medlem af Anonymous kommenterer: “Denne såkaldte Scientologikirke misbruger copyright- og varemærkelovene for at udføre deres planer. De prøver ikke blot at forbyde udtryksfriheden, men de perverterer retfærdigheden ved at tvinge dem, der taler imod dem, til stilhed.”

Ifølge Anonymous protesterer disse ikke mod Scientologi som “religion”, men mod Scientologis metoder mod dets medlemmer.

ch-webscientol-081308-p3_pp_feed_20080813_00_03_06_8376.jpg

Mens de protesterer, dækker Anonymous’ medlemmer deres ansigt med masker for ikke at blive genkendt og for at undgå repressalier.

Szulczewski fortæller, at bevægelsens såkaldte “fair game” princip tillader ethvert medlem af sekten at forfølge modstandere.

Anonymous anklager offentligt scientologer for at ruinere livet og rygtet af dem, der taler imod dem, eller som vælger at gå fra dem.

De fortæller ligeledes, at sektens politik tillader dem at tilbageholde medlemmer mod deres vilje, at tvinge medlemmer til at afbryde forbindelsen med deres familie, og at tilbageholde medicin fra dem, der behøver det.

Kort sagt ser Anonymous ud til at have udviklet sig fra at være en “hackergruppe” til en protestbevægelse mod Scientologi.

Szulczewski er godt klar over, at han nu er blevet et oplagt mål for de af sektens medlemmer, der nu vil forfølge ham, men han er ikke bange:

– Jeg ved, hvad de kan finde på at gøre, siger han, men jeg frygter dem ikke. Det er jo det, de vil.

Du kan se flere detaljer om krigen mellem Scientologi og Anonymous her:

Hackergroupen Anonymous erklærer Scientologi krig
og
Krig på nettet – Scientologi modangriber

Cyril Malka